Aktuellt

Årsmöte och föreläsning med Filippa Montan 2023

Årsmötet kommer äga rum digitalt den 12 feb. Kallelse mailas ut till samtliga medlemmar.  Gästföreläsningen i samband med årsmötet kommer äga rum den 13 februari. Årets gästföreläsare är Filippa Montan!

Övrig löpande information rörande aktiviteter i föreningen finns på Facebook-sidan och delas till Facebook-gruppen.  Detta är enligt önskemål från er medlemmar. Hemsidan kommer framöver främst innehålla generell info om medlemskap och liknande uppgifter medan löpande uppdateringar sker på Facebook.

Vi kommer under 2023 också börja jobba mer aktivt med Idrott Online (IOL) vilket kommer innebära att länkar för anmälningar kommer gå den vägen. Vänligen var noggranna med uppgiven email på Idrott Online. Hit skickas kallelser och lite sammanfattningar samt viktig info under året. Titta i skräpposten om ni inte får dessa mail till er inkorg.

 

Årsmöte och föreläsning med Malin Schön 2022

Vi ses digitalt via Teams den 13 feb kl. 19.  I samband med årsmötet kommer vi också gå igenom vilka fördelar RF-medlemskapet innebär för Eldir och planera aktiviteterna för året. I nuläget har vi ont om ideella krafter. Det krävs inte mycket så alla kan bidraga med något – så vi hoppas vi kan bli fler som engagerar oss!

Anmälan till ordforande@eldir.se

Inspirationsföreläsning med Malin Schön den 20 feb kl 16.00. Malin blev 2020 utnämnd som Trainer of the Year av FEIF (islandshästsportens internationella organisation). Malin är bl.a. nationell domare och Ridlärare I för islandshästar. Föreläsningen handlar om att träna med positiv förstärkning: vad det är, vad det kan användas till, hur man börjar samt lite inspiration och uppskattas ta 2,5-3h. Föreläsningen avslutas med en frågestund.

Samtliga anmälda till Eldirs årsmötet blir automatisk anmälda till föreläsningen. 

Övriga se på Facebook för info och avgift. 

Aktivitetsplanering 2022

Vi är igång med att planera aktiviteter för 2022. Tack vare medlemskapet i RF och engagerade medlemmar kan vi erbjuda fler fördelar i vårt medlemskap. Desto mer konkret förslag (t.ex. pris, plats osv) desto bättre! Hör av dig via Facebook/mail med dina förslag eller anmäl dig direkt till årsmötet: ordforande@eldir.se  

Endagskurs med Anna Stenbeck 29 december

VBR-inspirerad ridkurs på Roslövsholm utanför Flyinge i mellandagarna med Anna Stenbeck. Gensvaret för kursen i september var mycket positivt så vi lägger in en sista träning innan årets slut!

I kursen ingår boxhyra, lunch, ridhushyra och 2 enskilda lektioner med Anna.
Varje ekipage har totalt ca 75-80 minuter med Anna som delas upp på två pass. Alla deltagare är välkomna att titta på samtliga ekipage. Det blir ingen separat teori eller clinic denna gång.
Anmälan
Mail till Eldirs facebook-mail (via Messenger) alt ordforande@eldir.se
Pris: 1650kr
Plusgiro: 965027-6
Referens: AnnaS+[förnamn+efternamn]
Observera: Anmälan är bindande men man kan sälja sin plats. Kursen inställs vid sjukdom av instruktör eller snöstorm, inte pga dålig vinterväglag.
Löpande uppdateringar via eventet på Facebook. 

Medlemsmöte 2021 – Gårdsvisning på Skáneyland

Eldir är mycket glada över att kunna bjuda in till ett medlemsmöte och studiebesök på Skáneylands Islandshästar den 19 september kl 11. Det blir föreläsning, visning av hästar och lätt föräring. Eventet är gratis för medlemmar och vid mån av plats a 100 kr för icke medlemmar. Vi följer FHM och ber er därför att FYLLA I ANMÄLAN:

https://forms.gle/Fm5SwWzhUSdstjh17

Varmt Välkomna!

Frågor från förbundet inför intro i RF

Vi har fått frågor gällande parasport o ryttare med funktionsnedsättning. Vänligen kontakta ordforande@eldir.se ASAP om detta är frågor som berör dig så vi får in rätt uppgifter till SIF. Håll gärna fortsatt ögon o öron öppna då det kommer förhoppningsvis hända mycket framöver i och med inträdet i RF. Föreningen behöver alla krafter som finns för att hantera detta.

Ett första steg mot ett distrikt i Skåne

Vi tar upp tråden med övriga klubbar i Skåne. VI har inlett arbetet och skapat en distriktsgrupp. Arbetet har påbörjats under sommaren 2021. Vi ser framemot att hitta ett bra samarbete med övriga klubbar i Skåne! Vi återkommer  med uppdateringar kring detta arbete löpande. Låter det intressant och du vill vara en del i arbete, hör gärna av dig till ordforande@eldir.se

VBR-inspirerad ridkurs med Anna Stenbeck

En 2 dagarskurs med fokus på ridning med VBR-inspiration. Anna är utbildad B-instruktör, equiterapheut, lokaldomare, C-tränare och har varit aktivt tävlingsryttare med bl.a. ett SM-guld i bagaget! Dessutom snart certifierad VBR-instruktör. Ett späckat schema med ryttarträning, teori m.m. som inkl både ekipage som fotfolk 🙂 Är du intresserad att anmäla dig till kursen, följ länken till anmälningsformuläret: Klicka här!

För mer info om kursen, kika på Facebook.

Har du ytterligare frågor, kontakta utbildning@eldir.se

YES!!!!

Nu är Svenska Islandshästförbundet äntligen ett medlemsförbund i Svenska Riksidrottsförbundet (RF). Den 30 maj valdes förbundet in som ett fristående förbund tillsammans med Paddel, medan E-sport och Friskis & Svettis fick avslag. Efter flertal försök och ett otrolig kampanjarbete av SIFs arbetsgrupp sedan 2019 så är vi alla glada och stolta över denna bedrift!  Hipp hipp hurra!!

Nu börjar ett stort arbete att få rätt struktur på förbundet och därför kommer lokalklubbsordförandena ha möte med förbundsordförande Anna Ryberg en gång per månad så allt knyts samman.

Dags igen för Åsa-kurs!

Vi är jätteglada över att organisera en ny ridkurs med Åsa William den 4-5 september på Vallerödsgård. Vi mailade ut till er medlemmar och sedan la ut på Facebook. Ekipageplatserna gick i ett nafs! Vi har fotfolksplatser kvar och vi tar emot reservanmälningar för ekipage. Utbildningskommittén ska kika på om det är möjligt att få till ytterligare kurs för Åsa senare i höst. För anmälan:

https://forms.gle/nMpRzdjeN8gspTbh6

 

SIFs Årsmöte 2021 – check!

En kort sammanfattningen av årets möte. Ett väl genomfört årsmöte av förbundet med 103 ombud och drygt 120 deltagare(!). I nuläget drygt 7200 medlemmar registrerade. Bland besluten och informationen som tillkännagavs är att medlemsavgiften förblir oförändrad och förbundets arbetsgrupp för RF-ansökan är mycket taggade att göra allt i sin makt att förbundet ska bli antagna till riksidrottsförbundet den 30 maj 2021. Mer om detta kommer längre fram från SIF så följ och dela gärna! #SIFhjärtaRF

TREC-sektionen läggs ner och förbundet lämnar FITE 2022. Sport-SM  genomförs utan publik (alt ställs in om COVID-19 läge förändras), GK-SM kan möjligen genomföras med publik. HNS har minskat sitt tillskott till förbundet, vilket främst påverkar ungdomssektionen. Avelsstiftelsen noterar 262 verksamma hingstar och drygt 1300 betäckningar. Ny tävlingsform för unghästar med namnet ”SIF-avel cup” planeras att introduceras.

Positivt resultat om ca 1.200.000 kr och ca 2.500.000 i likvida medel så ekonomin är god vilket är mycket positivt då förbundet har kämpat med ekonomin till och från de senaste åren. COVID-året har inneburit stöd med ca 50.000 kr i personalkostnader. En tung post som det reflekteras fortsatt kring är tidningen. Kostnaderna har gått ner något, men det uppmärksammades att både i Norge och Danmark övergår förbunden till en digital upplaga.

Observera att tjänsterna på kansliet kommer minska, men fortsätta att vara bemannat alla vardagar. Dock detta kan påverka tillgängligheten!

Slutligen SIFs nya strategi har antagits vid mötet. Mycket positiv och genomarbetat underlag! För att veta mer och granska allt underlag så kika på SIFs hemsida. Här finns t.ex. årets verksamhetsplan, dvs vad SIF ska jobba med under 2021.

Programridning + Feedback med Åsa William

Den 16 maj anordnar utbildningskommittén ett event på Valleröds ovalbana för att gå igenom R&R (FEIFs rules and regulations, reglementet som appliceras inom sport). Vi hjälps åt att filma varandras sportprogram.  Indelade i grupper om 4 personer för att vara COVID-säkert. Dessa skickas sedan separat till sportdomaren Åsa William för individuell feedback (muntlig via zoom eller skriftlig på mail).

Anmälan: ordforande@eldir.se (bindande, kan säljas)

Avgift: 350 kr till 965027-6 (Ref: OVAL+ för-, efternamn)

Önskemål på hage/box/extra tid till tilläggspris.

 

Tävlingsföreläsning med Åsa William

Den 2 juni kl 19.00 anordnar Eldir en kvällsföreläsning med Åsa William om tävlingsfrågor. Frågor och funderingarna brukar vara många – och ofta kommer vi på dem när vi kommit hem från träningen eller tävlingen! 😃 Vad ville domaren se? Är det ett vanligt misstag? Varför kan jag aldrig komma förbi 5.0? Åsa gör en genomgång och därefter har du möjlighet att ställa dina frågor direkt till domaren! Fokus kommer vara på sport-grenarna.

Åsa William är en pedagogisk instruktör och uppskattad domare som är mycket kommunikativ och prestigelös!

Anmälan: ordforande@eldir.se (bindande, kan säljas)

Avgift: 50 kr för Eldirs medlemmar, 100 kr för SIF-anslutna

Betalning: PG 965027-6, Referens: Åsa + [för-, efternamn)

Eldirs Årsmöte + Jamila-föreläsning (digitalt)

Eldir har nya ledamöter i styrelsen! Hemsidan kommer inom kort uppdatera kontaktuppgifterna för berörda ledamöter och suppleanter.  Protokoll kommer snart finnas på hemsidan under dokument-fliken. Jamila Berg höll en jättetrevlig föreläsning via Teams några dagar efter.  Mycket inspirerande!

 

 

 

KLUBBRABATTER 2021

Eldirs medlemmar har numera 8 % rabatt hos Halmeko Scandinavia foder och ströprodukter! Övrig rabatter som erbjuds via Eldir och SIFs medlemskap hittar du under fliken medlemskap.  Klicka här!