Om Eldir

På mitten av 80-talet bildades en stallklubb i Hemmestorp utanför Veberöd som fick namnet Hemmesta Stallklubb. Klubbens aktiviteter hölls hemma hos familjen Olsson. Hemmesta stallklubb var öppen för alla hästraser och flera av medlemmarna var islandshästryttare.

Islandshästarna i klubben blev allt fler och vid 1994 var klubben en renodlad islandshästklubb. Man ansökte då om att bli lokalklubb i SIF (Svenska Islandshästförbundet) med namnet HSK Eldir. De flesta av aktiviteterna hölls fortfarande i Hemmestorp. ”HSK”  togs bort från namnet ett antal år senare.

Eldir har växt sakta men säkert och idag har föreningen runt 100-150 medlemmar. Vi arrangerar kurser, tävlingar och andra aktiviteter på olika platser i södra Skåne. Genom SIF är medlemmar täckta av en kollektiv olycksfalls- och ansvarsförsäkring samt har flertal förmåner. Även klubben Eldir har särskilda förmåner.

Idag jobbar klubben utifrån sin styrelse och har kommittéerna som stöd för att anordnar ytterligare aktiviteter. Styrelsen och kommittéerna anordnar möten digitalt eller fysisk hemma hos varandra.  Kontakt till styrelsen och kommittéerna hittar du under respektive flik tävling/utbildning/ungdom/fritid i menyn.

Vill du gå med i Eldir? Kika under Medlemskap.  För att knyta an till fler medlemmar gå in på  Facebookgruppen där medlemmar kommunicerar och tipsar varandra om diverse hästrelaterat. Styrelsen och kommittéer uppdaterar klubbrelaterat på Eldirs sida.

Välkommen!

Eldirs stadgar
Eldirs nya stadgar from 2017