Om Eldir

30 år och en välmående förening

Vilka aktiviteter kan klubben arrangera som leder till en bättre välfärd – både för klubben för medlemmen och för vår islandshäst?

2024 kommer att präglas av 30-årsfirandet och vi hälsar dig som medlem hjärtligt välkommen – vi vill bjuda dig på allt vi kan!

Styrelsen är blandning mellan nya och gamla (läs erfarna) medlemmar och har inte delat upp sig mer än att vi ansvarar för de delar vi brinner för!

Föreningens historia

På mitten av 80-talet bildades en stallklubb i Hemmestorp utanför Veberöd som fick namnet Hemmesta Stallklubb. Klubbens aktiviteter hölls hemma hos familjen Olsson. Hemmesta stallklubb var öppen för alla hästraser och flera av medlemmarna var islandshästryttare.

Islandshästarna i klubben blev allt fler och 1994 var klubben en renodlad islandshästklubb. Man ansökte då om att bli lokalförening i SIF (Svenska Islandshästförbundet) med namnet HSK Eldir. De flesta av aktiviteterna hölls fortfarande i Hemmestorp. ”HSK”  togs bort från namnet ett antal år senare.

Eldir idag

Eldir har växt sakta men säkert och idag har föreningen runt 100 medlemmar. Vi arrangerar kurser, tävlingar och andra aktiviteter på olika platser i södra Skåne. Genom SIF är medlemmar täckta av en kollektiv olycksfalls- och ansvarsförsäkring samt har flertal andra förmåner.

Vill du bli medlem i Eldir?

Gå in på vår sida ”Bli medlem i Eldir” för information om hur du ansöker om medlemskap.

Besök vår Facebookgrupp

För dig som vill knyta an till fler Eldirmedlemmar gå in på vår Facebookgrupp där vi kan  kommunicera med varandra om våra hästar, aktiviteter och annat islandshästrelaterat. Här lägger även styrelsen upp inlägg.

Välkommen!