Aktiviteter

Varje år bjuder Eldir in till ett årsmöte med mat/dryck/fika/ev föreläsning, 1-2 gratis medlemsmöten med olika teman samt diverse aktiviteter som hålls av kommittéerna till självkostnadspris. Nedan en kort presentation av kommittéerna och urval av tidigare aktiviteter.  Mer info om medlemmar m.m. kommer inom kort! 

Kommittéerna

Eldirs kommittéer arrangerar olika aktiviteter. Kommittéerna  specialiserar sig på olika områden: utbildning, fritid, tävling och ungdom. De flesta använder sig av messenger för att stämma av och planera sina aktiviteter. Samtliga har stöd på förbundsnivå i respektive sektion med samma namn och därmed också systerorganisationer i lokalföreningar i resten av Sverige.

Utbildning arrangerar aktiviteter med fokus på hästvård och ridning t.ex. SIFs lokala kurser och veterinärvårdsföreläsningar. Kontakta kommittén: utbildning@eldir.se

Tävling arrangerar tävlingar och tävlingsrelaterade aktiviteter. För kontakt: tavling@eldir.se

Fritid arrangerar aktiviteter med fokus på ridturer, ryttarfysio, släpkörkort, miljöträning m.m. fritid@eldir.se

Ungdom arrangerar aktiviteter som ridläger och föreläsningar för våra juniorer och YR-ryttare. ungdom@eldir.se

Avel har ännu inte startats upp, men föreningen hoppas snart att denna kommitté snart är igång. Är du intresserad att vara med att starta upp Avel, kontakta ordforande@eldir.se


Aktiviteter i urval:

Tappskokurs med Eldir

Lördagen den 13 april på
D Cedegrens Hovslageri, Sunnanå, Staffanstorp

Eldirs utbildningskommitté arrangerade en  Tappskokurs med hovslagare Daniel Cedergren som har lång erfarenhet som hovslagare med nära samarbete med flertalet veterinärer för sjukomslag m.m.
Under dagen lärde sig deltagarna dels teori om hovens uppbyggnad, och dels den praktiska biten med rakriktning och påslagning av sko. Kursen var indelad i praktisk del som  kombinerades med häst och dödben.

Rekommenderad litteratur:
Hovvård – hovar, hovbeslag och hovsjukdomar (Lars-Erik Magnusson)

Föreläsning: Hästens munhåla och tänder

Eldir arrangerade en föreläsning den 26/3 med hästtandläkaren och leg vet Maria Carlsson. Vi gjorde en djupdykning i hästens tänder. Föreläsningen började 19.00 och pågick ca 1,5 h samt frågestund. Fika severades.

Vi fick fin uppslutning och landade på ca 45 personer med många frågor och stort intresse för kvällens ämne.

Louise Fagerström från Fager Bett var också på plats och presenterade sina produkter och erbjöd rabatter för kvällens deltagare.

– en lokalförening som tillhör Svenska Islandshästförbundet